• Unieke modellen
  • Kwalitatieve stoffen
  • Belgisch design
  • Levering 2 - 3 werkdagen
  • Retourneer binnen 14 dagen

Algemene wasvoorschriften

Er kan geen enkel recht en/of aansprakelijkheid ontleend worden aan de informatie die wij hier geven.

Kledingstukken dragen tegenwoordig een label met daarop veel tekens en cijfers. Ook worden de materialen in een label vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
De temperatuur is meestal wel duidelijk, maar wat betekent dat driehoekje, cirkeltje of vierkantje?
Als er op een etiket 60 staat, dan betekent dit niet dat het kledingstuk gewassen moet worden op 60° het kan gewassen worden op 60°, maar wanneer het niet zo vuil is, adviseren wij u een lagere temperatuur instellen.

Wist u dat het waskuipje met en zonder streepje eronder twee verschillende betekenissen heeft? Er is de normale kledij en de tere kledij. Deze laatste moet u delicater behandelen: een verkort programma, méér water toevoegen, de trommel minder vol doen, etc.

De stippellijn onder de wastobbe betekent dat een wolwasprogramma aan te raden is. Al deze was etiketten zijn zeer belangrijk voor het goede onderhoud van uw kleding. Het zou jammer zijn om uw favoriete kledingstuk te beschadigen door het verkeerd te wassen.

Naast de tekens staan op de waslabels ook vaak bijkomende instructies (plat drogen, apart wassen, enz …). Lees ook die heel aandachtig. Hieronder vindt u een overzicht van de betekenis van de was symbolen. Deze tekens zijn trouwens internationaal. U komt deze wasvoorschriften dus overal tegen, gelijk waar uw kledij vervaardigd werd.

Het gebeurt regelmatig dat een kledingstuk beschadigt wordt door het gebruik van te veel wasmiddel. Wij adviseren hierom om zeer voorzichtig om te gaan met de hoeveelheid wasmiddel dat u gebruikt voor een was.

wasvoorschrift

Unieke modellen

Kwalitatieve stoffen

Belgisch design

Levering 2 – 3 werkdagen

Retourneer binnen 14 dagen

Volg Little Dress op Social Media

Volg Little Dress op Social Media

Betaalmogelijkheden

Met liefde geleverd door